Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Marieke Lips | Erkend Kindertherapeut

Erkend Kindertherapeut - IJburg - Marieke Lips
Kiekstraat 22-24
1087 JD IJburg
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Marieke Lips heeft zich tijdens haar studie en opleidingen gespecialiseerd in het jeugdrecht alsmede de ontwikkeling en hechting van kinderen. Sinds 2014 heeft zij haar eigen praktijk KidsInbetween, waar zij kinderen en ouders in een scheidingssituatie ondersteunt als jeugd- en gezinsprofessional.

Marieke is bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger. De Kindbehartiger staat naast het kind en helpt hem om zijn wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook biedt de Kindbehartiger kinderen een luisterend oor, legt uit wat er tijdens een scheiding gebeurt en beantwoordt vragen die bij kinderen leven. De Kindbehartiger maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen. Sinds de komst van het Kinderrechtenverdrag staat het belang van kinderparticipatie steeds meer voorop. Kinderen hebben zodoende het recht om hun stem te kunnen uiten en het recht dat er rekening wordt gehouden met wat zij nodig hebben van hun ouders.

Marieke ondersteunt ouders in parallel ouderschapstrajecten. Een parallel ouderschapstraject kan worden ingezet wanneer bemiddeling gewoonweg niet mogelijk is, omdat geen toenadering tot elkaar bereikt kan worden. Ouders wordt geleerd om te kunnen gaan accepteren dat ze het ouderschap ook los van elkaar kunnen invullen, parallel aan elkaar met de focus op eigen taken. Hierdoor komt er energie vrij voor ouders om zich te kunnen blijven focussen op de eigen ouderrol en de relatie met de kinderen.

Marieke is daarnaast gespecialiseerd in systemisch werk, is erkend kindertherapeut en zelfstandig docent. Verder is zij betrokken geweest bij projecten rondom de positie van kinderen in een scheidingssituatie, heeft zij ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorgt zij lezingen en trainingen en schrijft columns.
Marieke heeft het boek ‘Bekrast‘ uitgebracht over de impact van een complexe scheiding op een kind en de zoektocht om het verleden los te laten. Ook heeft zij het kinderboekje ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken’ geschreven, is zij mede auteur van het boek Partners door dik en dun en heeft zij de gesprekskaarten recht uit mijn hart en LosVast (mede)ontwikkeld.

Opleidingen & registraties

Erkend Kindertherapeut Scheidegger
Kindbehartiger
Master Nederlands Privaatrecht Universiteit Amsterdam
Minor Jeugdrecht Universiteit Amsterdam
Creatieve Therapie
Positieve psychologie

Diverse trainingen op het gebied van:
Hechting
Ouderonthechting
Systemisch werk
Ontwikkeling kinderen
Autisme

Specialisaties

Scheiding
Hechting ouder-kind
Ouderonthechting
Opvoedvraagstukken

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Scheidingssituaties
Contactverlies ouder-kind
Verbinding ouder-kind relatie
Hersteltrajecten
Opvoedvraagstukken

Therapievormen

  • Creatieve therapie kinderen
  • Kindercoaching
  • Kindertherapie
  • Opvoedondersteuning
  • Ouderbegeleiding

Tarieven

90 euro excl. btw

Openingstijden

Maandag tot 14.30 uur
Dinsdag tot 17.00 uur
Woensdag tot 17.00 uur
Donderdag tot 14.30 uur
Vrijdag ochtend tot 12.00 uur

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Login