Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Tamara Gijzenberg | Holistische coaching Speciaal voor meisjes, meiden en (jonge) vrouwen.

Holistische-coaching-Speciaal-voor-meisjes,-meiden-en-(jonge)-vrouwen.-Nieuw-Vennep
Laan van Aida 38
2152GJ Nieuw-Vennep
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Sommige gevoelige meisje hebben moeite met het uiten van en omgaan met haar gevoelens, meiden worstelen met wie ze zijn en wie ze worden, (jonge) vrouwen vinden het lastig hun plek in te nemen en te kiezen voor zichzelf, moeders vinden het lastig hun kind te zien worstelen of alle ballen hoog te houden. Ik bied passende begeleiding voor hen, met als doel dat ze weer onbezorgd kind kunnen zijn, weten dat ze goed zijn zoals ze zijn en hun eigen ruimte mogen innemen

 

Ik vind het belangrijk vanuit verbinding en oprechte aandacht naar de persoon te kijken die tegenover mij zit. Voorbij het ‘masker’ of de ‘ muur’ en echt de persoon zien. Emoties mogen er zijn en mag je laten zien.

 

Praktijk Be you staat voor bij jezelf blijven, altijd jezelf kunnen zijn en ook geloven in jezelf!

Opleidingen & registraties

Holistische therapeutisch Kindercoach

Specialisaties

HOLISTISCHE METHODIEK
Vanuit het holistisch werken bestaan er vier soorten kinderen, ook wel vier constitutiebeelden. Elk soort kind ervaart dingen op een eigen manier en heeft een eigen aanpak en benadering nodig. Om te begrijpen hoe je kind leert en informatie opneemt is het van belang te weten hoe het kind in zijn lijf zit. Nadat duidelijk is om welk soort kind het gaat en welke benadering als prettig wordt ervaren, kan ik het traject gaan uitstippelen.

AROMATHERAPIE
Ook wel geurentherapie genoemd. De geur van olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. Het gebruik van etherische oliën gaat helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Tijdens het traject wordt de etherische olie in verschillende gedaantes gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

Als massage olie tijdens de massages
Olie voor in het voetenbad
Wrijfolie onder de voeten als prikkeltherapie
Verstuiven of in een aromabrander gebruiken
Neem vooral een kijkje op de website van Rainbow oils voor meer informatie omtrent etherische oliën.

KINDERMASSAGE
Tijdens ons traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van het kind een belangrijke rol. Massages zijn namelijk ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Vaak merken we dat kinderen teveel in hun hoofd in plaats van in hun lijf leven. Door tijdens het traject massages te geven aan het kind, komen de kinderen door het huid op huid contact weer in verbinding met hun lijf en dus ook weer meer bij hun gevoel. Dit heeft weer een positief effect op het zelfvertrouwen van het kind.
Samen met het kind wordt bepaald welke massage hij of zij prettig vindt en nodig denkt te hebben. Deze massage ga ik ook aan de ouders leren zodat zij dit zelf kunnen toepassen bij hun kind.

THERAPEUTISCH TEKENEN
Therapeutisch tekenen geeft goede inzichten tijdens het traject, doordat ervaringen, gevoelens en belevingen door de kinderen worden omgezet in beelden. Beeldentaal is van nature de taal van kinderen.

Tijdens de sessies gaat het kind bijvoorbeeld een boom of een huis tekenen. Zodra de tekening af is dan bekijk ik de tekening en als er iets niet helder is, vraag ik aan je kind wat hij/zij bedoelt. Naderhand analyseer ik de tekening verder en in een oudersessie zal ik de uitkomsten met de ouders delen en bij hen toetsen.


Het is namelijk zo dat als kinderen een spontane tekening maken, tekenen zij op dat moment wat zij (onbewust) nodig hebben. Dat kan per uur verschillen en maakt vaak ook dat je per dag totaal verschillende tekeningen van het kind kunt terugzien.


COACHKAARTEN
Coachkaarten gaan over de basisbehoeften die jullie kind of de ouder(s) tijdens zijn of haar jeugd gemist heeft. Op speelse wijze trekken de kinderen onbewust kaarten waarop gecoacht kan gaan worden. Iedereen weet onbewust wat ze nodig heeft. Door deze manier van werken wordt het voor het kind een stuk minder spannend. Wie wil er nu niet zelf kiezen?

Na deze sessie, deel ik de uitkomst en mijn bevindingen met de ouders en gaan we hier verder mee aan de slag gaan.

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Hooggevoelige) kinderen kunnen zichzelf soms voorbij lopen en helemaal verliezen in alles wat moet. Op die momenten dat het teveel wordt voor ze kunnen zij last krijgen van:
-Onzekerheid
-Faalangst
-Woede aanvallen
-Slaapproblemen
-Maar dit kan zich ook fysiek uiten, Zo kunnen ze last krijgen van hoofdpijn en buikpijn waar geen medische verklaring voor is.


Therapievormen

  • Jongerencoaching
  • Kindercoaching
  • Opvoedondersteuning
  • Ouderbegeleiding
  • Oudercoaching

Tarieven

Telefonische kennismaking
Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met mij op of ik neem contact op na het invullen van het contactformulier indien gewenst.

GRATIS

Intake
Uitgebreide intake met de ouder(s)/verzorger(s) waarin de problemen van het kind besproken worden. Aan de hand hiervan stel ik een behandel/coachplan op.

60 MINUTEN
€65

Kindsessie
Deze sessies duren een uur. Soms kan dit echter uitlopen als het kind midden in een creatief proces zit. Dit wordt niet in rekening gebracht.

60 MINUTEN
€65

Oudersessie
Deze sessie is om de ouder te coachen in het proces met het kind, maar ook de problemen waarmee de ouder zelf loopt die tijdens het traject naar boven zijn gekomen.

60 MINUTEN
€65

Evaluatie gesprek
Het evaluatiegesprek vindt plaats met de ouders/verzorgers. Afhankelijk van de leeftijd of situatie van het kind is het mogelijk dat het kind hierbij aanwezig is.

60 MINUTEN
€65

Massage voor kinderen
Kinderen kunnen behoefte hebben aan rust in hun lijf en hoofd. Indien er (na het traject) behoefte is bij kinderen om gemasseerd te worden, dan kan dat! Afhankelijk van de behoefte bestaat de massage uit hoofd-, buik en/of voetmassage.

40 MINUTEN
€40

Meerdere sessies
Op basis van het coachplan, kunnen er in één keer vijf of tien coachingsessies worden ingepland voor kind en ouder.

5 SESSIES
€250

Openingstijden

OPENINGSTIJDEN PRAKTIJK
Maandag* van 18.30 – 21.45
Dinsdag van 09.00 – 17.00
Woensdag gesloten
Donderdag* van 18.30 – 21.45
Vrijdag van 9.00 – 13.00

*Avondsessie
1e deel avond 18.30 – 20.00 en 2e deel avond 20.15 – 21.45

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |