Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Iris | hypnotherapeut

hypnotherapeut - Enschede - Iris
Hypnotherapie Enschede - Twente
Potsweg 15 b
7523CA Enschede
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHypnotherapie Enschede - Twente

Mijn naam is Iris. Ik ben hypnotherapeut, verpleegkundige en moeder. Na jarenlang werkzaam te zijn in de gezondheidszorg, heb ik mij verdiept in hypnotherapie. Ik heb gemerkt dat het de meest natuurlijke manier is om jezelf en anderen te helpen. Ik vind de mogelijkheid om het onderbewustzijn te vragen naar onderwerpen en zo de oplossing in jezelf te vinden gewoon geweldig. 

 

Hypnotherapie bij kinderen
Omdat kinderen onbevooroordeeld zijn, reageren ze meestal bijzonder goed op hypnotherapie. Kinderen zijn zeer trance-gevoelig. Ze kunnen helemaal opgaan in hun spel en zijn daarbij volledig in zichzelf gekeerd.

Ze worden op dat moment niet gehinderd door hun (kritische) verstand. Kinderen zijn dus al op vele momenten van de dag ongemerkt in trance. Ze kunnen gemakkelijk switchen van hun buitenwereld naar hun binnenwereld en andersom.

Vanwege de levendige verbeeldingskracht en de ontvankelijkheid voor suggesties werk ik bij kinderen veel met visualisaties. Zo kan een breed scala aan emotionele problemen, zoals angsten, fobieën of andere problemen, vaak effectief en snel worden behandeld. Emoties worden verwerkt, klachten verdwijnen en spanning wordt losgelaten. Het kind krijgt weer rust, stabiliteit, zelfvertrouwen en plezier.

 

Hypnotherapie richt zich op de onderliggende, vaak onbewuste lagen van een probleem. Daardoor werkt het effectief en zijn er vaak minder sessies van nodig dan bij andere vormen van therapie. Bovendien geeft hypnotherapie vaak nog mogelijkheden waar andere methoden het laten afweten. Ik kan hypnotherapie voor kinderen aanraden bij..

 • Nerveuze tics of dwanghandelingen (nagelbijten, tandenknarsen, duimzuigen)
 • Concentratie, geheugenproblemen
 • Innerlijke rusteloosheid, stress
 • Gepest worden, of zelf pesten
 • Stotteren, blozen, verlegenheid
 • Omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen zoals scheiding, verlies, trauma
 • Pijn zonder lichamelijke oorzaak (hoofdpijn, buikpijn);
 • Long-covid klachten (benauwdheid, geen smaak/geur, angst, stress, vermoeidheid)
 • Angst en fobieën (dieren fobieën, vliegangst, hoogtevrees, bezoeken aan de tandarts, dokter, ziekenhuisopnames, of anesthesie)
 • Slaapstoornissen, nachtmerries, slaapwandelen, bedplassen, nachtelijke angst

 

Voor een goede behandeling is het wel belangrijk dat het kind, of de jongere zelf verandering wenst. Als de bereidheid ontbreekt sluit het kind zich af en lukt hypnotherapie niet.


Vergoeding
Er zijn mogelijkheden voor vergoeding, afhankelijk van je zorgverzekeraar.
Kijk op zorgwijzer.nl om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt.
Kennismaken is kosteloos


Hypnotherapie bij jongeren
Jongeren hebben vaak nog grote moeite de gevoelens, gedachten en gedragingen van anderen en zichzelf te begrijpen. Ze kunnen het idee krijgen de grip te verliezen of overspoeld te worden met emoties, of ze kunnen afwijkend gedrag gaan vertonen. Hierdoor kan de relatie met zichzelf en met anderen verstoord raken. 

In deze fase herkent een jongere de klachten vaak nog niet en ouders aarzelen soms een tijd voordat ze naar een hulpverlener gaan als hun kind gedragsproblemen heeft, somber is of erg angstig is. Ze vinden vaak dat ze het zelf moeten oplossen en willen anderen er niet mee lastig vallen. Toch is het beter om wel hulp te vragen.

Als je er vroeg bij bent, is de behandeling vaak makkelijker. Dat helpt je kind: nu en ook voor later in zijn leven.Voor iedere jongere die worstelt met zichzelf, bijvoorbeeld met pesten, eenzaamheid, drugs, liefde en seksualiteit, studie, geld, familie, gender, ruzie, kan hypnotherapie verlichting bieden.

 

Ik kan hypnotherapie voor jongeren aanraden bij..
Wie ben ik? (identiteitsontwikkeling);
Te veel leren (prestatiedruk);
Dichtslaan op belangrijke momenten (faalangst);
Moe wakker worden;
Geen zin meer in school (spijbelen, schooluitval);
Pijn zonder lichamelijke oorzaak (hoofdpijn, buikpijn);
Ruzie thuis;
Onzeker voelen, laag zelfbeeld
Verslavingsgevoelig (games, roken, softdrugs);
Veel bezig zijn met eten of juist met lijnen
Nare seksuele ervaringen (problemen in de seksuele ontwikkeling).
Omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen (scheiding, verlies, trauma)

 

Vergoeding
Er zijn mogelijkheden voor vergoeding, afhankelijk van je zorgverzekeraar.
Kijk op zorgwijzer.nl om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Tijdens de corona crisis zijn psychosociale klachten vooral bij jongeren verder toegenomen. De jeugd-ggz en (jeugd) wijkteams zijn overbelast zijn en soms maandenlang volgeboekt. Als je op een wachtlijst staat voor de ggz, zou je ook kunnen overwegen een persoonsgebonden budget voor je kind aan te vragen, om, ter overbrugging, zelf de zorg te organiseren door hypnotherapie in te zetten.

 

Medische hypnotherapie

Hypnotherapie is niet alleen effectief bij psychische klachten. Het unieke van deze therapie is dat de lichamelijke processen die onbewust, via het autonome zenuwstelsel verlopen, kunnen worden beïnvloed. Denk aan regeling van je bloeddruk, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, herstelprocessen en hormoonhuishouding.

Veel zorgprofessionals die werkzaam zijn in het ziekenhuis weten dat medische hypnose bewezen effectief is bij chronische ziektes in het spijsverteringsstelsel zoals het prikkelbaar darmsyndroom en het wordt toegepast door kinderartsen, psychologen en verpleegkundigen. 

Hypnotherapie wordt ook steeds meer en met succes toegepast bij medische ingrepen en bij het afbouwen van medicatie. 

Bij terugkerende lichamelijke klachten, waarbij een medische behandeling niet voldoende is om de klachten op te lossen, kan ik je ondersteunen.

De therapie kan ook worden ingezet als integraal deel van een breder behandeltraject. De ervaring toont aan dat door de werkwijze van hypnotherapie de behandelduur aanzienlijk kan worden bekort. De therapie wordt door kinderen als erg prettig ervaren.

 

Ik kan medische hypnotherapie aanraden bij..

 • Pijnklachten (fibromyalgie, fantoompijn of pijnsyndroom, migraine)
 • Luchtwegproblemen (astma, hyperventileren, benauwdheid)
 • Slaapstoornissen (slapeloosheid, nachtmerries, slaapwandelen, bedplassen, nachtelijke angst)
 • Tinnitus
 • Versterking van genezingsprocessen
 • Somatisch onvoldoende verklaarde klachten, of aanhoudende lichamelijke klachten
 • Klachten na het doormaken van een anesthesie of andere doorgemaakte bewustzijnsproblemen
 • Vermoeidheidssyndroom
 • Aanhoudende klachten na het doormaken van een virus of ontsteking zoals long-covid
 • Herstel van lichamelijke weerstand bij infecties en allergieën.
 • Huidproblemen zoals eczeem
 • Ongemak (misselijkheid bij chemo)
 • Angst voor een narcose of operatie, radiotherapie, chemotherapie, voor prikken, naalden, mri- en scan onderzoeken

 

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact als je vragen hebt.

 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten,

Iris

Opleidingen & registraties

Zoek je een hypnotherapeut? Deze term is niet beschermd. Iedereen kan zich zo noemen. Voorkom dat je terecht komt bij iemand die slecht is opgeleid als therapeut, of bij iemand die enkel een paar weken hypnose heeft geleerd.
Je welzijn is daar veel te waardevol voor! Om het mooie vak van hypnotherapeut uit te kunnen oefenen, heb ik na mijn opleiding hbo-verpleegkunde, een uitgebreide 4-jarige studie hypnotherapie gevolgd. Daarnaast ben ik aangesloten bij de beroepsgroep voor hypnotherapeuten en bij de koepelorganisatie voor alternatieve zorg. Kies je voor een erkend hypnotherapeut, dan kies je voor begeleiding met een hoge kwaliteit en ben je in goede handen.

De opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd zijn:

-Verpleegkunde (hbo)
-Hypnotherapie (post-hbo)
-Diverse trainingen zoals hypnotherapie bij kinderen, delenwerk, nlp, regressie, reïncarnatie-therapie, creatieve therapie en hypnotherapie bij somatisch onvoldoende verklaarde klachten.
-Onderzoek naar chronische pijnklachten.

Specialisaties

Mijn specialisaties is medische hypnotherapie

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Voor welke klachten is hypnotherapie geschikt? We kunnen bijna beter zeggen, voor welke klachten niet? Psychose en depressie zijn klachten waar werken met trance niet wenselijk is. Verder is het bruikbaar voor de meeste klachten. Klachten die ik vaak tegenkom in de praktijk:

-Long-covid klachten (benauwdheid, geen smaak/geur, angst, stress, vermoeidheid)

-Angst en fobieën (dieren fobieën, vliegangst, hoogtevrees, bezoeken aan de tandarts, dokter, ziekenhuisopnames, of anesthesie)

-Slaapstoornissen, nachtmerries, slaapwandelen, bedplassen, nachtelijke angst

-Pijn en pijnbestrijding

-Omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen zoals ziekte, scheiding, verlies, trauma

Therapievormen

 • Hypnotherapie kinderen

Tarieven

Je kunt kiezen voor losse behandelingen en meteen verlichting van je klachten ervaren. Of kies voor een voordelige bundel, als je je klacht grondig wilt aanpakken. Een behandelbundel biedt intensieve behandeling voor mensen die er echt voor willen gaan hun hulpvraag op te lossen. Het is een intensief traject. Het bestaat uit een bundel van 10 sessies voor volwassenen of 6 sessies voor kinderen.
Het is geschikt voor jou als je besluit dat je het vanaf nu echt anders wilt. Als je bereid bent ervoor te gaan, en te investeren in je welzijn. En je er klaar voor bent een grote stap te gaan zetten.

Behandeling voor volwassenen:
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 1,5 uur per keer.
€ 110,80

Hypnotherapie sessie Kinderen
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 60 minuten per keer.
€ 86,85

Openingstijden

Ik heb een praktijk voor medische hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling
In mijn praktijk behandel ik kinderen en volwassenen.
Consulten zijn op afspraak.
Online-therapie is mogelijk.
De praktijk bevindt zich op Potsweg 15b in Enschede. De praktijk is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De ingang ligt iets terug van de straat. Loop de oprit op en aan het eind van het pad vind je mijn praktijk. Welkom!

Openingstijden

vrijdag 08.00-17.00
zaterdag 08.00-12.00

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |