Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Isabel | Jongerentherapeut

Jongerentherapeut - Hoorn - Isabel
Nieuwe Steen 50
1625 HV Hoorn
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Als je puber niet lekker in zijn of haar vel zit, dan merk je dat vaak aan zijn of haar stemming. Meestal zie je thuis teruggetrokken gedrag, boosheid of een geïrriteerde stemming of soms ook veel huilen. 

 

Meestal vertaalt zich dit ook terug in de schoolgang. Jongeren krijgen al snel het gevoel school niet meer aan te kunnen of te verdragen, waardoor ze in de ochtend niet meer goed uit bed komen, willen graag thuisblijven, maken hun huiswerk niet of nauwelijks en het leren lukt niet meer.

 

Veel jongeren kunnen ook hun 'draai' niet meer vinden in de klas. De klas is te druk, de docenten begrijpen hen niet of er spelen andere problemen.

 

Daarnaast merk je thuis ook weinig draagkracht. Als je om iets kleins vraag; bijvoorbeeld een bord en beker in de vaatwasser zetten, volgt er een discussie of conflict. Verder ligt je puber maar passief op de bank of in bed met zijn/haar telefoon of ander scherm.

 

Echt contact krijgen lukt nauwelijks, zonder irritaties of andere heftige emoties.

 

Wil je hier graag iets aan doen, dan kan dat in mijn praktijk. Hier heb ik heel veel ervaring mee, hoe complex jullie situatie op dit moment ook lijkt. 

 

Voor therapie zijn er een aantal mogelijkheden in de praktijk. Welke het meest geschikt voor jullie is, ligt aan jullie persoonlijke situatie én aan de leeftijd van je kind.

 

Je kan namelijk een keuze maken uit;

1. Therapie/ondersteuning voor jullie als ouders. Dit is ideaal als je puber zo dwars is dat het zelf niets wil en denkt de problemen zelf wel op te kunnen lossen. (Maak je geen zorgen, dit komt heel erg veel voor en dit maakt het proces niet ingewikkelder. Deze vorm van therapie is heel effectief)

2. Therapie/ondersteuning voor jullie puber. Dit is heel zinvol als jullie al weten of vermoeden dat traumatische ervaringen meespelen of er sprake is van angst, boosheid, somberheid of andere gevoelens waar je kind zelf graag van af wil. 

3. Een combinatie van beide. Meestal eerst therapie voor het kind en dan ondersteuning voor ouders, om het kind zelf verder te kunnen ondersteunen bij de uitdagingen van het leven die nog gaan komen.

4. Therapie voor het hele gezin. Je werkt bij deze vorm met het hele gezin samen om de verbinding en het contact onderling te verbeteren en te herstellen.

 

Het een kan soms overlopen in het ander. Bijvoorbeeld je kind start met individuele therapie en jullie gaan later nog werken aan herstel binnen het gezin met gezinstherapie. 

 

In alle gevallen is het resultaat dat je kind zich draagkrachtiger voelt, verantwoordelijkheid leert dragen wat past bij zijn/haar leeftijd, zich vrijer en ontspannen voelt, hij of zij zich actiever voelt en er weer rust in huis komt. 

 

Wil je hier graag meer over weten? Neem dan gauw contact met me op.

Opleidingen & registraties

Gestalttherapie opleiding - 4 jaar
EMDR opleiding - 1 jaar
Yoga en mindfulness opleiding - 2 jaar
Sociaal Pedagogische Hulpverlening - 4 jaar

Registraties
NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie
SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
SCAG - Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg
RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Specialisaties

Angstproblematiek jeugd
Agressie en boosheid bij jongeren
Specialistische opvoedondersteuning
Traumatherapie

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

1. Geen energie en motivatie voor school
2. Traumatische ervaringen
3. Pestproblematiek
4. Angst en paniek
5. Boosheid en frustraties

Therapievormen

  • EMDR kinderen
  • Gezinstherapie
  • Integratieve jongerentherapie
  • Jongerentherapie
  • Opvoedcoach
  • Opvoedondersteuning
  • Ouderbegeleiding
  • Pedagoog

Tarieven

Mijn tarieven zijn € 97,- per uur.

Bij de meeste zorgverzekeraars kan je, als je een aanvullende verzekering hebt, een deel van de kosten vergoed krijgen. Mijn zorg valt onder alternatieve zorg. Meestal gaat dit om een bedrag van ongeveer € 40,- per dag tot een maximum per jaar. Controleer je verzekering of dit ook voor jou geldt.

Ook is het mogelijk om een PGB aan te vragen bij de gemeente om de kosten te dekken.
In uitzonderlijke gevallen sluiten zij eenmalig een contract met mij af. Als je dit denkt nodig te hebben, neem dan contact op met de gemeente en vraag naar de mogelijkheden.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag tussen 9:00-17:00 op afspraak
Avonden zijn mogelijk in overleg

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Login