Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Maria van Poppel | Jongerentherapeut, Kindertherapeut, Kindercoach

Jongerentherapeut,-Kindertherapeut,-Kindercoach-Eindhoven
Rielseweg 14
5643PE Eindhoven
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Als therapeut, coach, relatietherapeut, kindertherapeut en jongerentherapeut heb ik jarenlange ervaring in het werken met en begeleiden van mensen van jong en oud die het even moeilijk hebben in het leven.

 

In mijn Praktijk begeleid ik onder andere kinderen en jongeren die gevoelig en hooggevoelig zijn, die last hebben van pesten, en jongeren die in de puberteit zitten. 


Veel kinderen en jongeren zijn gevoelig

Veel kinderen en jongeren zijn gevoelig, tegenwoordig vaak ‘hoog’gevoelig genoemd. Ze leren vaak niet van hun omgeving, ouders, school etc, hoe ze met dat wat ze voelen om moeten gaan. Veel gehoorde emotionele ‘pijnen’ bij kinderen en jongeren zijn angst, verdriet en boos zijn.

 

De gehele dag is het kind in de weer en pikt signalen op die hij om zet in gevoelens. Zodra hij/zij niet weet hoe met deze gevoelens om te gaan, uit hij/zij zijn onmacht in gedrag. Vaak spreken ouders / opvoeders en/of scholen over een onhandelbaar of gedragsmatig moeilijk kind. In feite is hier sprake van een kind dat niet kan dealen met zijn innerlijke gevoelens.

 

 

Pesten

Pesten op scholen komt helaas te regelmatig voor. Voor gevoelige kinderen en jongeren is het effect van het gepest worden een extra handicap om met zijn gevoelens om te gaan.

 

Zodra gevoelige kinderen een negatieve emotie ervaren, niet weten hoe ze hiermee om kunnen gaan, duwen ze de emotie weg en gaan de emoties controleren in hun hoofd door te denken en beelden te creëren.

 

Hierdoor is sprake van een disbalans tussen DENKEN en VOELEN. Een kind raakt in de war, wordt niet begrepen door zijn omgeving, vaak verminderde leerresultaten tot gevolg, slaapt slechter en raakt gefrustreerd door onmacht hoe met de situatie om te gaan.

 

 

Puberteit

Bij jongeren speelt de puberteit een extra grote rol. De emoties versterken en het lichaam verandert. Aanleidingen voor een jongere in deze leeftijd om ‘moeilijk’, voor anderen vaak onbegrijpbaar en onverklaarbaar gedrag te vertonen. Met oorzaken als een spanningsvolle thuissituatie als gevolg.

 

 

Kindertherapie en jongerentherapie helpt

Kindertherapie en jongerentherapie helpt het kind / de jongere te leren bewust te worden van wat in zijn hoofd en gevoel gaande is en hierop ZELF tot sturing te komen. Met een balans tussen denken en voelen als resultaat. En weer de kracht te ervaren het heft in eigen handen te hebben in zijn / haar leven.

 

Opleidingen & registraties

Integratieve Psychotherapie, Relatietherapie, Arbeid- en Organisatiepsychologie, Effectieve Intuïtie, Onderwijsmanagement.

Therapievormen

  • Jongerencoaching
  • Jongerentherapie
  • Kindercoaching
  • Kinderpsychotherapie
  • Kindertherapie

Tarieven

Therapie en Coaching: €70 per sessie. Relatietherapie €95 per sessie. Telefonisch consult (0650271382) €40,00 (voor een half uur)

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 18:00u. 's Avonds van 18:30 tot 21:30u.

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |