Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Jolijn Verdegaal | Kinder- en jongerentherapeut

Kinder- en jongerentherapeut - Egmond aan den Hoef - Jolijn Verdegaal
Herenweg 198
1934 BD Egmond aan den Hoef
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Sandyroad biedt laagdrempelige, praktische en toekomstgerichte begeleiding voor kinderen, jongeren én hun ouders. Ik kijk niet alleen naar het probleem en de oorzaak, maar richt me vooral op de mogelijkheden en help met de ontwikkeling. Ik kijk naar wat iemand nodig heeft, voor zichzelf en in verschillende situaties. Ik doe dit spelenderwijs en met een holistische blik, wat betekent dat ik naar het totale plaatje kijk op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Kindertherapie

Mist je kind zelfvertrouwen en heb je het idee dat je kind soms (over)gevoelig reageert? Of word je kind snel boos of verdrietig? Voor kinderen kan het dagelijks leven soms al te veeleisend zijn, waardoor er gevoelens van onrust, twijfel, schaamte, angst, woede en eenzaamheid kunnen ontstaan. Kinderen spiegelen ook vaak de ouders, dat wat er op een onbewuste en diepere laag speelt.

Omdat je als ouder dicht bij je kind staat kun je je soms machteloos voelen in hoe je met al die verschillende emoties om kan gaan.

Iedere situatie en ieder kind is uniek, daarom maak ik geen gebruik van vaste methoden. Ik werk vanuit vertrouwen en de verbinding die je kind en ik met alkaar aangaan. Samen gaan we op een creatieve en speelse manier op ontdekkingtocht, op zoek naar zijn/haar kracht en kwaliteiten. Mijn doel is om je kind te leren zelf oplossingen te vinden, die ze kunnen inzetten in voor hun lastige situaties.

 

Jongerentherapie
Zit je niet lekker in je vel en heb je stress? Weet je niet goed hoe je hiermee om kunt gaan? Wil je graag meer zelfvertrouwen? Pieker je veel? Loop je vast op momenten dat je zou willen presteren?

Er kan van alles aan de hand zijn waardoor het even niet lekker loopt. Ik wil je helpen te onderzoeken wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen. Door naar je te luisteren ontdek ik samen met jou wat je kwaliteiten en talenten zijn. Ik geloof dat veel antwoorden al in je zitten, en dat je daar ook de oplossing kan vinden. Je motivatie is daarbij belangrijk; het is de eerste stap om zelf je verantwoordelijkheid te nemen, en helemaal op je eigen wijze een oplossing te vinden die bij je past.

Soms blijft het bij praten, soms maak ik daarbij gebruik van bepaalde methodieken en oefeningen. Alles waardoor je weer in je eigen kracht kan komen te staan. Ik volg jou, jij laat me weten waar je behoefte ligt, wat je wilt doen en hoe ik je kan helpen.

 

Ouderbegeleiding

Het opvoeden van kinderen gaat niet vanzelf en kan best een uitdaging zijn. Wat voor het ene kind werkt, hoeft niet voor het andere kind te werken. Misschien vraag je je af: doe ik het wel goed? Of wil je informatie over wat normaal is en wat je kunt doen in moeilijke situaties.

Tijdens het intakegesprek of een tussenevaluatie kan blijken dat je als ouder wat ondersteuning kunt gebruiken. Je kunt hiervoor in veel gevallen bij Sandyroad terecht. Samen bekijken we of je bijvoorbeeld aanwezig zal zijn bij één of meerdere sessies met je kind, of dat je zelf individuele sessies gaat volgen.

Heb je behoefte om te sparren over je kind en wil je praktische tips waarmee je je kind helpt te groeien?
Neem contact met me op als je:

 • zoekt naar praktische tips voor situaties die je lastig vindt in de omgang met je kind;
 • meer inzicht wil in de ontwikkeling van je kind;
 • wil begrijpen wat je kind nodig heeft;
 • bereid bent om te kijken naar waar je zelf in kunt groeien;
 • eerst zelf aan de slag wilt zonder dat je kind er direct bij betrokken is.

 

Graag kom ik naast jullie staan en begeleid ik jullie op deze ontdekkingstocht. Ik bied een heldere blik van buitenaf en maak verbinding van binnenuit. Met je eigen talenten en kwaliteiten komen we samen tot inzichten en werken we toe naar een concreet doel.

 

Neem contact op om kennis te maken! Dit telefonische contact is altijd gratis. Je hebt geen doorverwijzing nodig en kunt direct terecht.

Opleidingen & registraties

HBO Creatieve Therapie voor Kinderen
Kindercoach HSP

Specialisaties

Hoogsensitiviteit
Heeft je kind een groot rechtvaardigheidsgevoel? Is het betrokken en hulpvaardig? Wil het graag goed werk leveren en neigt het naar perfectionisme? Hooggevoelige mensen zijn geboren met de neiging veel op te merken in hun omgeving en prikkels intens te doorleven. Doordat ze zoveel indrukken binnen krijgen, raken ze snel overprikkeld. Dit gaat vaak samen met ‘ander’ gedrag.

Dit kan zich uiten in concentratieproblemen, moeite hebben met veranderingen, faalangst, slaapproblemen, boosheid, druk of juist teruggetrokken gedrag, pesten, gepest worden of niet naar school willen. Dit is een teken van overprikkeling terwijl deze kinderen juist vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwkeurig en gewetensvol zijn.

Omdat ik zelf een hoogsensitief persoon (HSP) ben, heb ik, na de opleiding Creatieve Therapie voor Kinderen, ook de studie Kindercoach HSP met succes afgerond. Hierdoor kan ik goed helpen om te leren omgaan met en het (h)erkennen van deze gevoeligheid als kwaliteit. Bij Sandyroad leer je te ontspannen, grip te krijgen op emoties, positief te denken, spelenderwijs te ervaren, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter om te gaan met alle prikkels.

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Overprikkeling
Niet lekker in je vel zitten
Zelfvertrouwen/Onzekerheid
Woede/angst
Niet praten over/uiten van emoties
Piekeren

Therapievormen

 • Creatieve therapie kinderen
 • Integratieve jongerentherapie
 • Integratieve kindertherapie
 • Jongerencoaching
 • Jongerentherapie
 • Kindercoaching
 • Kindertherapie
 • Ouderbegeleiding
 • Speltherapie

Tarieven

Telefonische kennismaking ± 20min.: gratis
Intakegesprek aan huis ± 90min.: 115,-
Sessie bij Sandyroad 60min.: 85,-
Sessie op locatie 60min.: 85,-

Reiskostenvergoeding
Ik reken € 0,25 per kilometer buiten een straal van 5 km vanaf Egmond aan den Hoef.

De door Sandyroad verleende diensten zijn vrijgesteld van omzetbelasting (btw). De prijzen zijn inclusief voorbereiding en materialen.

Openingstijden

Maandag en dinsdag van 19.00 - 22.00
Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 08.30 - 22.00

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Login