Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie
kindercoach en jongerencoach, KIES coach, Act4life, GirlsTalk coach, Tekeningen lezen - Schagen - Miranda de Vries- van Lieshout
kaagweg 15 A
1741 LC Schagen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtMiranda de Vries- van Lieshout | kindercoach en jongerencoach, KIES coach, Act4life, GirlsTalk coach, Tekeningen lezen

Introductie

Beste kinderen en jongeren,

Soms kan het fijn zijn om iemand in jouw leven met je mee te laten kijken. Iemand die geen bekende van je is. Misschien maak je je zorgen om jezelf of om anderen. Hoe dan ook, je hebt eigenlijk een beetje hulp nodig, want het gaat niet goed. Misschien wil je iets kwijt over je angsten, je frustraties, je gescheiden ouders, nare gebeurtenissen, sterke emoties, faalangst, of andere dingen die je dwarszitten en waarvan je even niet weet hoe je ermee om moet gaan.

Het kan moeilijk zijn om hulp te vragen. Maar wanneer we die stap durven te zetten, merken we vaak hoeveel lucht het kan geven. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en zet een positieve beweging in gang. Mijn deur staat voor iedereen open, dan kijken we of ik de juiste ben die je kan verder kan helpen.

 

---- 

Als kinder- en jongerencoach voel ik me vereerd om kinderen, jongeren en ouders te mogen begeleiden op deze reis naar een positieve beweging. Ik geloof sterk in de impact van zelfs de kleinste stapjes vooruit, die vaak grote verschuivingen teweegbrengen.

 

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen en jongeren die gedrag vertonen dat henzelf en anderen misschien niet helpt. Vaak is dit gedrag een manier om met stress om te gaan, een reactie voortkomend uit overlevingsmechanismen. Maar wanneer deze mechanismen niet langer dienstbaar zijn, maar eerder belemmerend werken, is het tijd om samen naar oplossingen te zoeken.

 

Mijn aanpak richt zich op het achterhalen van de onderliggende oorzaken van stress en het identificeren van niet-werkende overlevingsmechanismen. Dit doe ik door zorgvuldig te luisteren naar wat er gezegd wordt - en soms juist naar wat niet gezegd wordt.

 

Vaak gaat mijn benadering indien nodig verder dan alleen praten. Ik begrijp dat het voor veel kinderen en jongeren niet gemakkelijk is om zich met woorden uit te drukken. Schaamte, loyaliteitsconflicten of angst voor afwijzing kunnen hierbij een rol spelen. Daarom maak ik gebruik van diverse methoden zoals spelvormen, creatieve oefeningen en het werken met symbolen zoals poppetjes en tekeningen.

 

Daarna gaan we op ontdekkingstocht om de onvervulde behoeften achter het gedrag te vinden. Op basis daarvan stellen we actieplannen op die het kind helpen om anders om te gaan met hun stress. Dit leidt vaak tot een dieper begrip van henzelf en anderen.

 

Kortom, mijn doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin kinderen, jongeren en ouders zich gehoord voelen, begrepen worden en samen kunnen werken aan positieve veranderingen.

 

Opleidingen & registraties

Diploma HBO Sociaal pedagogisch hulpverlener
Certificaten HBO Psychosociaal Counselor
KIES coach (echtscheiding)
Kindercoach
Speltherapeut
Taal erbij
Teken je gesprek
Kindertekeningen lezen i.o.
ADHD coach
Faalangst coach
ACT4life i.o.
Triple P trainer
Girls Talk coach

Specialisaties

Ik heb me heb gespecialiseerd in diverse gebieden, zoals scheiding, behoeften ontdekken, zelfvertrouwen, piekeren, stressreacties, verlieservaringen, relaties in de brede zin van het woord, het uiten van emoties, het stellen van grenzen, opvoedvragen, en meer.

Deze specialisaties heb ik verworven door mijn ervaringen in de jeugdhulpverlening en verschillende verdiepende opleidingen.
• Jeugdhulpverlening:
Van groepswerk voor 4 tot 15-jarigen tot ambulante gezinshulpverlening en individuele begeleiding van jongeren, evenals het werken als begeleider in 24-uurs jeugdzorg.
• KIES coach:
De KIES methode is een gestructureerd programma dat specifiek is ontworpen om kinderen en jongeren te ondersteunen die te maken hebben met de uitdagingen en emoties die gepaard gaan met een echtscheidingssituatie.
• Taal erbij:
De Taal erbij methode is een therapeutische aanpak waarbij het gebruik van poppetjes wordt ingezet om de relaties van het kind in kaart te brengen en complexe situaties te begrijpen.
• Teken je gesprek:
De methode "Teken je gesprek" is een visuele benadering die gericht is op het bieden van hulp, waarbij oplossingsgerichte acties en de krachten van het kind centraal staan.
• Spel therapeutische benadering:
De spel therapeutische benadering is een methodiek waarbij spel en creatieve activiteiten worden gebruikt als middel om emoties te uiten, problemen te verkennen en vaardigheden te ontwikkelen, met als doel het bevorderen van emotionele groei en welzijn.
• Tekeningen lezen:
Iemand die kindertekeningen leest als methode gebruikt, interpreteert en analyseert de tekeningen van kinderen om hun emoties, gedachten en behoeften beter te begrijpen, en zo passende ondersteuning te bieden.
• ACT4life:
ACT4life is een aangepaste vorm van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) specifiek ontworpen voor kinderen en jongeren, gericht op het bevorderen van veerkracht en het helpen richten op wat voor hen echt belangrijk is in het leven.
• Girls Talk:
Girls Talk is een gestructureerd programma gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid en het welzijn van tienermeisjes, waarbij thema's zoals zelfbeeld, relaties, emoties en gezondheid worden besproken.

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Ouders maken zich vaak zorgen over het welzijn van hun kinderen en stellen mij verschillende vragen, zoals:

1. "Ik maak me zorgen. Mijn kind is teruggetrokken, huilt veel, reageert bozer en lijkt angstiger. Hoe gaat het met mijn kind?"
2. "Ik begrijp niet goed wat er aan de hand is. Hij heeft behoefte aan iets, maar we weten niet precies wat. Wat heeft mijn kind nodig?"
3. "Ondanks mijn inspanningen lijkt niets te helpen. Hoe kan ik mijn kind ondersteunen?"
4. "Mijn reacties lijken het probleem te verergeren. Hoe kan ik beter reageren op mijn kind?"
5. "We hebben besloten om te scheiden. Hoe vertellen we dat we gaan scheiden?"

top 5 problemen waarmee kinderen en jongeren worstelen:
1. Ervaren van heftige emoties en het inzetten van overlevingsmechanismen zoals vechten, vluchten, bevriezen of pleasen.
2. Negatief zelfbeeld: negatieve overtuigingen over zichzelf, onzekerheid over hun capaciteiten en identiteit en moeite om hun plaats in de wereld te vinden te midden.
3. Faalangst: Zowel sociale angsten als prestatiegerelateerde angsten.
4. Scheiding: Omgaan met de gevolgen van de scheiding van hun ouders, ongeacht of deze recentelijk heeft plaatsgevonden of enige tijd geleden.
5. Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen: Het verwerken van traumatische of ingrijpende ervaringen die impact hebben op hun emotionele welzijn en dagelijks functioneren.

Therapievormen

  • ACT4Kids
  • Jongerencoaching
  • KIES coach
  • Kindercoaching
  • Opvoedcoach
  • Oudercoaching
  • Speltherapie

Tarieven

Het eerste kennismakingsgesprek 30 minuten is gratis.

De tweede en de vervolgafspraken 60 minuten zijn 80 euro

Openingstijden

Praktijkadres Movearis
Kinder- en jongeren coaching van Lieshout
Kaagweg 15a
1741 LC Schagen

06 47980986
www.movearis.nl biedt de mogelijkheid om online afspraken te maken.

Als het niet mogelijk is om naar de praktijk in Schagen te komen, kunnen we in overleg overwegen om een afspraak in de thuissituatie te plannen.

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Login