Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Kindercoach Davy | Kindercoach

Kindercoach-Maasbracht
Bolderstraat 23
6051LN Maasbracht
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Kindercoaching

Als ouder voel jij uiteraard het beste aan wanneer je zoon of dochter met iets zit. Natuurlijk wil je hem of haar hierbij helpen en zet je alles in het werk om terug een glimlach te toveren op dat gezichtje. Omdat kinderen helaas niet met een handleiding komen, is die ‘oplossing’ niet altijd te makkelijk te vinden. Dan kan het nuttig zijn dat een kindercoach een nieuwe kijk werpt op de situatie.

 

Door met jullie in gesprek te gaan, krijg ik een duidelijk beeld van wat er nu juist stroef verloopt. Dit kan vanalles zijn: moeite met het uiten van emoties of juist heel hevige emoties uiten, moeilijke situaties op school, twijfel of angst in sociale omgang, miscommunicatie tussen kind en zijn omgeving. Ik luister altijd naar het verhaal van het kind én de ouders. Voor mij is het belangrijk om te weten hoe je kind dit probleem ervaart en op welke manier zich dat uit. Als dat duidelijk is, ga ik heel oplossingsgericht kijken.

 

Keer op keer ben ik verbaasd over de antwoorden die uit die geniale kindermonden komen. Door met het kind te spelen en te praten ontdekken we wat jouw kind nodig heeft om met deze situatie om te gaan. We bedenken manieren die hem of haar in de toekomst kunnen helpen. Ik kijk naar de vaardigheden en kwaliteiten van je kind om zo te achterhalen hoe we deze ten volle kunnen benutten.

 

Deze woorden staan centraal in mijn coaching:

- helpen
- leren
- oefenen

 

Ik wil je kind graag helpen om te ontdekken wat hij/zij wil leren om met deze situatie om te gaan. Tijdens de coaching oefenen we hierop zodat je kind meer vertrouwen krijgt om het in de praktijk zelf te kunnen doen.

 

Tijdens de coaching luister ik naar het kind zijn/haar verhaal! Wat wil jij bereiken en waar wil jij verandering? Zo komen we samen tot een oplossing. Ik ga met het kind een weg afleggen. We bespreken met elkaar wat goed en minder goed gaat. Spelen? Een bank, een stoel, een boek met daarnaast een balpen en potlood? Niets daarvan! Knuffels, verhalen, kleurpotloden, poppen, ballen, ... . We gaan al spelend een heleboel dingen ontdekken! Tot snel!

 

Ziekte, rouw- en verliesverwerking

Naast kindercoaching begeleid ik kinderen ook bij ziekte-, rouw- en verlies binnen of buiten het gezin. Als ouders bij mij komen voor de begeleiding van hun kind bestaat het eerste gesprek uit een nadere kennismaking met ouder en het kind. Naar aanleiding van deze eerste kennismaking besluiten we samen of we verder gaan in het begeleidingstraject. Na aanmelding komen kinderen meestal zelf waarna een overleg met ouder(s) over de begeleiding volgt.

 

Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren naar wat de kinderen mij vertellen om van daaruit met hen samen te kijken naar waar ik hen tot hulp kan zijn. Hun verhaal is waar het om gaat. Kinderen zijn vaak erg wijs en weten goed waar ze vastlopen. Ik probeer kinderen in hun eigen belevingswereld te ontmoeten en sluit aan bij de levensfase waarin ze zich bevinden.

 

Meestal begin ik te kijken naar de plaats van het kind in het gezin, dit geeft vaak al inzicht in het verdriet en verlies. Ik merk bij kinderen vaak dat het werken met creatieve middelen ondersteunend is bij een gesprek. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen zoals tekenen, schilderen, sprookjes, symbolen, rituelen, verhalen, enzovoort.

Opleidingen & registraties

- Professioneel kindercoach
- Omgaan met schoolmoeheid
- Omgaan met autisme
- Rouwbegeleiding aan kinderen
- Praten met kinderen die het moeilijk hebben
- Sociale vaardigheden versterken
- Weerbaarheidstraining

Specialisaties

kindercoaching
boosheid en woede
verlegen en/of teruggetrokken zijn
pesten of gepest worden
slechte concentratie
impulsief gedrag
druk gedrag
onzekerheid, weinig vertrouwen, negatief zelfbeeld
(faal)angst
frustraties
verdrietig, ongelukkig gevoel
problemen in de sociale omgang
vol hoofd
slaapproblemen
ingrijpende gebeurtenis verwerken
leerproblemen
Problemen bij echtscheidingen
problemen bij ziekte-, rouw- en verlies

Therapievormen

  • Kindercoaching
  • Opvoedcoach

Tarieven

Per 01/08/2020 gelden er nieuwe tarieven. De intake- en afrondingsgesprekken zijn gewijzigd en goedkoper geworden. De coachingstarieven zijn hetzelfde gebleven.

Intakegesprek € 35,00

Coaching (60 minuten) € 60,00 per coaching (+/- 5 sessies)

Afrondingsgesprek € 35,00

Alle kosten (voorbereidingstijd, uitwerking en materialen) zijn inbegrepen. Wanneer er onverwachte bijkomende kosten zijn, bespreek ik dit eerst met de ouders.

Openingstijden

Mijn praktijk is geopend op woensdagen van 08:00-22:00u en de zaterdagen en zondagen van 10:00-22:00uur.

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |