Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie
kindercoach, oudercoach - Leiden - Astrid Daemen
Turfmarkt 10 a
2312CE Leiden
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAstrid Daemen | kindercoach, oudercoach

Introductie

De reis van de vrouw - coaching voor meisjes, vrouwen, moeders

 

Hallo mooie vrouw!

Of je nu coaching zoekt voor jezelf of voor je dochter, je bent heel welkom in mijn praktijk. Zie mij als iemand die een stukje met je mee mag lopen op jouw levenspad. Zodat je het niet alleen hoeft te doen en we samen kunnen kijken naar de lessen die het leven jou geeft op dit moment. Alle antwoorden die je zoekt zitten al in je. Ik help je alleen met naar binnen keren, zodat je ze kunt vinden.

 

Meisjes

Vanaf ongeveer 9 jaar begint de bewuste reis van de vrouw. Een meisje van deze leeftijd leert steeds beter om naar zichzelf te kijken. Ze staat aan het begin van een mooie reis waarin ze mag leren en groeien in bewustzijn. Ze is nieuwsgierig en vol levensenergie, maar ook nog wat onzeker. In deze fase kan ik helpen bij het leggen van een stevige basis van zelfvertrouwen. Dit is een cadeau van onschatbare waarde voor de rest van haar leven. Zelfvertrouwen begint altijd bij jezelf leren kennen. We zullen daarom spelenderwijs gaan ontdekken rondom vragen als ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’

 

Vrouwen

Wanneer een meisje opgroeit tot (jonge) vrouw zullen er andere thema’s gaan spelen. In deze fase gaat een vrouw op zoek naar haar eigen plek in deze wereld. Ze mag gaan ontdekken hoe ze haar waarde kan delen en hoe ze uiting kan geven aan wie zij is. Met (jonge) vrouwen kijk ik mee met vragen als ‘wat heb ik te brengen?’ en ‘wat geeft mij vervulling?’. Samen kijken we hoe jij het leven kunt creëren dat helemaal past bij jóu. 

 

Moeders

Wanneer een vrouw een kind krijgt begint er weer een hele nieuwe fase in haar leven. In deze fase word je je bewust van jezelf op een hele andere laag. Je staat stil bij waar jij eigenlijk voor staat en wat je je kinderen mee wilt geven. Het moederschap brengt allerlei nieuwe lessen met zich mee. Aan de ene kant wil je je kinderen vrij laten, aan de andere kant wil je ze beschermen. Je wilt dat ze groeien en hun eigen weg gaan, maar soms wil je ze ook gewoon heel dicht bij je houden. Kinderen zijn hierin ongelooflijke spiegels voor onszelf. Met moeders kijk ik dan ook met heel veel liefde mee met de spiegels die hun kinderen ze laten zien en wat ze daarvan kunnen leren. Vervolgens kunnen hun kinderen weer leren van wat zij hebben geleerd. 

 

Spiegels

In mijn praktijk werk ik veel met spiegels. Het is één van de betekenissen van de naam Binnenstebuiten: dat de buitenwereld een afspiegeling is van je binnenwereld. Alles wat jou raakt in de buitenwereld is een uitnodiging om te kijken naar wat het te vertellen heeft over jou. Zodat je hiervan kunt leren en groeien. Kinderen zijn enorme spiegels, maar ook je familie, je geliefde, je collega of zelfs een vreemde op straat. We zijn allemaal spiegels voor elkaar en kunnen veel van elkaar leren. Spiegels zijn als een soort geheime taal die je kunt leren spreken en als je dit doorkrijgt is het een goudmijn voor persoonlijke ontwikkeling. 

 

Vrouwelijke energie

In de trajecten die ik doe werk ik veel met vrouwelijke energie. Dit is een energie die in onze maatschappij maar weinig ruimte krijgt, maar net zo waardevol en belangrijk is als de mannelijke energie die als norm heerst. Naast de mannelijke, naar buiten gerichte energie van actie, doen, plannen, denken en presteren is het nodig om balans te creëren met de vrouwelijke, naar binnen gerichte energie van ontspanning, vertragen, voelen, zijn en intuïtie. Binnenstebuiten leven. In mijn praktijk besteden we aandacht aan het herstellen van deze balans.

 

Vrouwencirkels

When women come together, incredible things happen. 

Keer op keer blijf ik me verbazen over de magie die ontstaat bij vrouwencirkels. Het is dan ook met heel veel plezier dat ik ze mag organiseren. Wil je deze magie zelf ervaren en een keer laagdrempelig kennismaken met mijn manier van werken, wees dan heel welkom! Een vrouwencirkel is een moment van tijd maken voor jezelf. Een moment waarin niks hoeft, maar alles er mag zijn. Er is tijd om samen te ontspannen, zingen, dansen, schrijven, spelen en delen met elkaar. Maar bovenal mag je gewoon even zíjn met alles wat er is.

Reviews

Ik vond het heel leuk om met je te werken, want het was gezellig en we deden leuke dingen. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen, dat ik niet alleen ben en dat ik zelf allemaal dingen kan doen waardoor ik me fijner voel. Ik vond het gezellig, leuk, leerzaam en fijn. Ik zou het heel graag vaker willen doen.

~ Maud, 11 jaar

 

Je hebt mij laten zien dat mijn dochter zich aan mij spiegelt. Dit was zo’n eye opener. Ik begrijp hierdoor de gevoelens en het gedrag van mijn dochter veel beter. Ook heb je mij doen inzien dat de natuur/krachtdieren mij inzicht geven, daar liggen mijn antwoorden. Ontzettend waardevol!

~ Sigrid

 

Astrid heeft mij heel fijn begeleid tijdens een opstelling. Ze laat je, op een eerlijke maar liefdevolle manier spiegels en inzichten zien en heeft een hele fijne en rustige energie. Bedankt voor deze verrijking!

~ Colette

 

Astrid sluit op een positieve en constructieve manier aan bij de belevingswereld van kinderen. Onze dochter heeft daardoor haar eigen ‘kracht’ hervonden waardoor ze op haar eigen keuzes durft te vertrouwen en beter met moeilijke situaties kan omgaan. Astrid’s doordachte en onderbouwde positiviteit werkt dus aanstekelijk!

~ Anna & Michiel

 

Astrid heeft mij geholpen met het omgaan met mijn faalangst. Ze luistert naar je en is altijd in een goede bui. Het is fijn als er zo goed naar je geluisterd wordt en dat je tips krijgt waardoor je je sterker voelt.

~ Isa, 12 jaar

 

Vandaag mocht ik een online spiegelsessie met Astrid doen. Het voelde heel vertrouwd om deze reis samen met haar te maken. Ik voelde me gezien, gehoord en geliefd. Zo bijzonder hoe ze in een relatief korte tijd thema's boven wist te halen waar ik gelijk mee mag gaan oefenen. Een spiegelsessie bij Astrid is echt een kado van jouw kind voor jou! Je moet 'm alleen wel met beide handen aan willen pakken!

~ Miriam

 

Ik hoef niet te veranderen, ik ben goed zoals ik ben. Ik voel me veilig en kan jou vertrouwen.

~ Felice, 10 jaar

 

Mijn eerste spiegelsessie met Astrid was voor mij verrassend. Ik stapte erin zonder verwachting en opeens ging een groot deel van de sessie juist over mij. 

Na de sessie voelde ik me ik vol energie en enthousiasme om aan de slag te gaan met iets wat ik al langer wilde en voelde, maar waar ik maar niet aan begon. (Nieuwe ideeën uitwerken voor mijn bedrijf)

Astrid gaf praktische tips om te starten en dit heeft mij het zetje te geven om gewoon te gaan beginnen.

Zo bijzonder dat mijn zoon dat terug spiegelde en ook beter in zijn vel ging zitten en zijn creativiteit weer ging gebruiken. 

De spiegelsessie liet mij zien wat ik zelf nodig had. Zodra je met jezelf aan de slag gaat, verandert je kind met je mee! 

Voor mij voelen de sessies met Astrid als een cadeau aan mezelf. In de sessies is er ruimte voor delen en ontstaat er helderheid in wat er gezien wil worden. Astrid denkt en voelt mee en geeft ideeën en tips waar je mee verder kan. 

Super fijn! 

~ Stephanie

 

Wil je beter in je vel zitten, dan ben je bij Astrid op je plek! Vanuit zorgvuldigheid laat ze je spelend ontdekken wie je bent en dat kan je wel eens heel veel moois opleveren. Ze gelooft in je en dat voel je én het belangrijkste, je gaat het zelf ervaren!

~ Rianne

 

Het traject heeft mijn dochter meer bevestiging gegeven. Op een leuke en speelse manier worden er dingen (onbewust) geleerd. Daarnaast vond ik het fijn dat ik ook bewust werd van leermomenten. Ik zag het zelf soms wel al, maar werd er bewuster voor gemaakt door jou.

~ Mieke

Ik was al heel bewust bezig met de opvoeding en met spiegels, maar nu is het alsof alle puzzelstukje in elkaar vallen. Ik ben heel dankbaar voor deze sessie en kan met mooie, nieuwe inzichten verder!

~ Ivon

 

Astrid is een gevoelsmens, die met je mee voelt en naast je staat. Ze staat open voor jouw verhaal en heeft altijd goeie vragen, waardoor je net weer anders tegen je probleem aankijkt. Maar het allerfijnste vind ik dat ze echt zichzelf is en je altijd begrijpt!

~ Bettie

Opleidingen & registraties

Magie van Kindercoaching: kind- en oudercoaching
Master Education and Child Studies (Orthopedagogiek
Pabo

Specialisaties

De reis van de vrouw: coaching voor meisjes, vrouwen, moeders
Natuurcoaching
Zelfvertrouwencoaching

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Onzekerheid
Pesten
Lastig omgaan met emoties
Moeite met vrienden maken
Lichamelijke klachten/niet kunnen slapen

Therapievormen

  • Jongerencoaching
  • Kindercoaching
  • Oudercoaching

Tarieven

€ 75 per sessie

Openingstijden

Woensdag, donderdagochtend en vrijdag

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Login