Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Annelies Steffhaan | kindercounselor en -coach

kindercounselor en -coach - Haarlem - Annelies Steffhaan
Raadhuisstraat 11
2022 DK Haarlem
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ieder kind heeft een reden om te doen zoals hij doet. Bewust of onbewust wil je kind met zijn of haar gedrag iets communiceren. Deze vraag staat centraal in mijn praktijk.

 

Als integratieve kindercounselor en -coach help ik kinderen van 4 t/m 14 jaar om zichzelf te helpen met het vinden van oplossingen voor datgene waar zij last van hebben (problemen/nare gevoelens). Spelenderwijs ontdek ik samen met jouw kind wat het wil aanpakken en stimuleer ik hem/haar hoe het zijn eigen oplossingen kan vinden. Jouw kind wordt zich zo bewust van zijn eigen kwaliteiten, mogelijkheden en hulpbronnen en leert deze in te zetten op de gebieden waar dat nodig is, zodat hij/zij zich weer op een positieve gezonde en eigen manier verder kan ontwikkelen. Het kind ontwikkelt zijn of haar zelfvertrouwen, zelfbeeld en weerbaarheid en het doet zelfkennis op. Dit is iets waar kinderen hun hele leven baat bij hebben!

 

Op een ongedwongen speelse manier met mijn steun in een warme omgeving help ik kinderen weer grip te krijgen op hun eigen leven. 

 

Je bent als ouder betrokken en wilt je kind graag helpen, toch kun je je soms behoorlijk machteloos voelen als ouder in de omgang met je kind. Wellicht schaam je je daar ook nog voor. Vergeet niet dat opvoeden één van de moeilijkste taken is die ouders hebben en het dus helemaal niet gek is als je je soms even geen raad weet. Soms helpt het als iemand met je meekijkt zonder oordeel te hebben en je op een andere manier naar je kind laat kijken, zodat jij liefdevol en rustig kan blijven als ouder. Zo kan jij je kind ondersteunen in zijn gewenste verandering.  

 

 

Mijn naam is Annelies Steffhaan en ik heb een praktijk voor integratieve kindercounseling en -coaching. Ik doe wat ik het allerleukste vind: kinderen en ook ouders bewegen om alles van zichzelf te (mogen) ontdekken en te leren hiermee om te gaan: Je mag zijn wie je bent!

Opleidingen & registraties

- Integratief kindercoach aan de Academie voor Psychotherapie
- Integratief kindercounselor aan de Academie voor Psychotherapie
- Integratief kindertherapeut i.o. aan de Academie voor Psychotherapie
- PowerTrail aan de New Life University
- Gediplomeerd yogadocent Amsterdam Yoga Centre

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

Onzekerheid
(Faal)angst
Woede
Verdriet
Pesten

Therapievormen

  • Integratieve kindertherapie
  • Kindercoaching
  • Kindercounseling

Tarieven

Sessie (60 min.) € 69,-

Openingstijden

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op afspraak
eventueel op zaterdagmiddag

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Login