Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie
Ouderbegeleider - Rijnsaterwoude - Carla Engele
herenweg 60
2465 AG Rijnsaterwoude
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCarla Engele | Ouderbegeleider

Introductie

Bij ENGELE wordt uw kind zelf niet belast met therapieën, maar loopt de behandeling van het kind via u. U bent zelf de beste behandelaars van uw kind; u kent uw kind het best, ziet uw kind het vaakst en gaat een leven lang met uw kind verder. Ook eventuele andere kinderen in uw gezin zullen baat hebben bij hetgeen u leert in de ouderbegeleiding. Er zijn verschillende mogelijkheden van ouderbegeleiding:

  

  • Informatie en Advies. Bij deze vorm krijgt u informatie aangereikt wat kan variëren van informatie over diagnostiek en behandelmogelijkheden. Uitleg over diagnoses zoals ADHD, Autisme, ODD en kunt u geholpen worden met concrete dienstverlening, zoals hulp bij het vinden van passende mogelijkheden bijv. binnen het onderwijs en vrije tijd en ondersteuning bij het invullen van formulieren.
  • Oplossingsgericht, kortdurend, doorgaans 5 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gericht een oplossing gezocht voor de moeilijkheid waar u momenteel mee zit.
  • Enkelvoudig consult: adviesverstrekking op uw hulpvraag.
  • Barkley ouderbegeleiding; een gericht trainingsprogramma voor ouders met een kind met ADHD, gericht op het versterken van opvoedvaardigheden voor ouders met een kind met ADHD. 
  • PMTO (Parent Management Training Oregon), intensieve training, bewezen effectief, zie www.pmto.nl, voor kinderen met ernstige gedragsproblemen.

 

Voorstellen 

 

Ik ben Carla Engele (1962), moeder van 3 kinderen. Op dit moment ben ik werkzaam bij het ADHD-team van de GGZ. Ik heb jarenlang ervaring in het geven van begeleiding aan ouders met een kind met gedragsproblemen, ADHD, autisme, angsten en aan ouders met een kind met een verstandelijke beperking. Graag wil ik u, ouders, trainen in het verbeteren van het gedrag van uw kind, zodat er een prettige sfeer ontstaat in uw gezin en iedereen de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Mijn manier van werken is gebaseerd op: deskundigheid, betrokkenheid, vertrouwen en humor. Al sinds 2007 gebruik ik de PMTO-methode. Deze aanpak draagt in grote mate bij aan een succesvolle behandeling van het kind, zo is mijn ervaring. Ik ben gecertificeerd PMTO-therapeut, VO-GGZ gediplomeerd maatschappelijk werker en ouderbegeleider GGZ. Momenteel volg ik de opleiding systeemtherapie.

 

 

Meer informatie?

 

Voor informatie wil ik u graag doorverwijzen naar mijn website: www.engele.nl

 

 

 

 

Opleidingen & registraties

Parent ManagementTraining Oregon (PMTO)
Hogeschool van Amsterdam Voortgezette Opleiding Methodiek en Beroepsinnovatie Geestelijke Gezondheidszorg VO
De Aemstelhorn HBO Maatschappelijk werk Amsterdam

Specialisaties

PMTO
ADHD
Gedragsproblemen

Veel voorkomende problemen van kinderen/jongeren/ouders in mijn praktijk:

1. Niet luisteren
2. Opstandig gedrag
3. Driftbuien
4. Kind sluit zich af
5. Kind niet gelukkig

Therapievormen

  • Opvoedcoach
  • Opvoedondersteuning
  • Ouderbegeleiding
  • Oudercoaching

Tarieven

zie website

Openingstijden

Afspraken in overleg

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Login