Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Nellie Timmermans | Relatietherapeut Gezinstherapeut en Stiefplancoach

Relatietherapeut Gezinstherapeut en Stiefplancoach - Veghel - Nellie Timmermans
Smientdonk 2
5467 CA Veghel
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Veghel

Ik ben relatietherapeut, gezinstherapeut, maatschappelijk werker en gecertificeerd stiefplancoach. 

 

Ik ben verder gespecialiseerd in ouderschap onder moeilijke omstandigheden, zoals relatieproblemen, scheiding, nieuwe relaties, conflicten in families en samengestelde gezinnen.


Ik heb een kleine praktijk met veel persoonlijke aandacht. Je kunt op korte termijn terecht.

 

Ik vind het belangrijk dat je niet te lang wacht als er problemen zijn.

Mijn motto is:

 

De meeste branden zijn te blussen met een glas water...als je er maar op tijd bij bent.

 

 

Samengestelde gezinnen

Problemen in samengestelde gezinnen gaan meestal over de kinderen. Heftige ruzies of “steken onder water, onbegrip van de stiefouder en zich niet kan inleven in kinderen, of in de loyaliteit tussen ouder en kind. 

 

Van stiefouders wordt verwacht dat ze rekening houden met gevoeligheden, terwijl kinderen soms bewust, maar meestal onbewust, wél op stiefoudertenen trappen. Zelfs als dat bewust gebeurt, is het raadzaam om geen sancties te stellen, maar om te onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt. Een stiefouder kan dit echter vaak moeilijker opbrengen dan de natuurlijke ouder. 

 

Een vraag van de stiefouder wordt al gauw door grotere kinderen ervaren als bemoeizucht, zeker door pubers. De stiefouder, die meestal meer investeert dan wordt gezien, voelt zich ondergewaardeerd, wordt boos en krijgt vaak ook de wind van voren van de partner. 

 

Het is wel wenselijk om partners te coachen hoe zij met de kinderen kunnen praten over hun uit de

hand gelopen situatie. En als de situatie ernstig is, of de partners minder vaardig zijn op communicatief gebied, is het soms nodig dat de stiefgezincoach als gespreksleider aan een familiegesprek deelneemt. Geleidelijk aan doet deze dan een stapje terug.

 

 

Opvoedingsondersteuning

Ouderschaps- en opvoedingsondersteuning betekent dat één of beide ouders een gesprek hebben en dat daarna, alleen indien persé nodig, het kind wordt betrokken. Meestal is dat dus niet het geval. Ouders voelen zich vaak kwetsbaar. Doen we het wel goed?

 

Mijn visie is dat kinderen het best door hun ouders kunnen worden opgevoed. Het gaat om jóuw kind! Maar het gaat ook over jezelf: “ben ik wel een goede moeder/vader?” Daarom kan het prettig zijn om in een rustige sfeer eens te praten over die twijfels en zorgen, en vaak blijkt dat problemen zich niet alleen bij jouw kind voordoen. Dat maakt het al gemakkelijker.

 

Veel ouders geven aan te toegeeflijk te zijn. Maar ouders zijn ook bang om autoritair te worden genoemd. Ouders durven dan geen grenzen aan te geven. Kinderen zijn geen machines en hoeven niet gedrild te worden, maar duidelijkheid en ordelijkheid, is voor kinderen ook geruststellend. Gaandeweg dienen zij meer verantwoordelijkheid te krijgen.

 

 

Over mij 

Ik ben een boerendochter, opgegroeid bij ouders die hun best deden, die fouten maakten, die hun eigen problemen en geschiedenis hadden. Hun fouten heb ik vergeven, op hun positieve eigenschappen ben ik trots. Mijn pad is niet over rozen gegaan. Ik realiseer me dat de meeste paden niet over rozen gaan.

 

Ik weet waar ik goed in ben en ook wat niét mijn sterke kanten zijn. Beide zijn belangrijk om me te realiseren bij iedere cliënt en bij iedere hulpvraag.

 

Ik ben praktisch, nuchter en zakelijk rondom de haalbaarheid van doelen. Ik voel een grote betrokkenheid bij mensen in psychische en sociale nood. Ik hou wél van aanpakken: ik vat de koe bij de horens.

 

Het is mijn passie om steun en toeverlaat te zijn wanneer mensen problemen hebben. Ik sluit bij hen aan, leef me in in hun situatie, zodat ik van binnenuit voel waar hun behoeftes liggen.

 

Opleidingen & registraties

HBO-mw, VO-relatie- en gezinstterapie, mediationopleiding, stiefplancoach en div.cursussen

Therapievormen

  • Gezinstherapie
  • Ouderbegeleiding
  • Stiefplancoach

Tarieven

82 euro per sessie van 1 uur

Openingstijden

dagelijks van 8.30-17.00 uur

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
Disclaimer | Privacy verklaring | Login