Kindertherapeuten.com
Het overzicht met kindertherapeuten en kindercoaches
Kindertherapie

Hedwig Boor | Speltherapeut/Floorplayspecialst

Speltherapeut-Floorplayspecialst-Haarlem
Jansweg 42 unit 7
2011 KN Haarlem
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Speltherapie...

Soms raken kinderen zo uit balans, dat ze hun draai niet meer zelfstandig kunnen vinden. Je merkt dat ze snel prikkelbaar zijn of veel ruzie maken, teruggetrokken zijn of juist drukker dan normaal, slecht slapen, buikpijn hebben of een andere lichamelijke klacht. Ook bedplassen, huilerig zijn, angstig dromen en zich moeilijk kunnen concentreren zijn veel voorkomende problemen.

Jij, als ouder of opvoeder, hebt al veel geprobeerd. Jij wilt graag helpen, maar dat lukt niet. Je hebt het gevoel dat je jouw kind niet meer begrijpt of nauwelijks nog contact met hem of haar heeft. Hulp van buitenaf is soms nodig en speltherapie kan een goede behandelwijze zijn.

Speltherapie.......als praten niet helpt

Er zijn kinderen die gevoelens ervaren of gebeurtenissen meemaken, waar ze nog niet goed mee om kunnen gaan. Volwassenen hebben geleerd dat praten kan helpen. Maar voor veel kinderen is dat nog moeilijk. Nare gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, het overlijden van een geliefd persoon, gepest worden of echtscheiding, zijn dan moeilijk te verwerken. Ook een handicap kan een probleem voor een kind zijn.

Wat is speltherapie?

Spel is de taal van kinderen: hun natuurlijke manier van communiceren. Zoals een volwassene ervaringen verwerkt door veel te praten, zo kan een kind ervaringen verwerken door erover te spelen. Via spel kan het kind stoom afblazen en op verhaal komen. Wat het nog niet kan zeggen, kan het in spel zichtbaar maken. De speltherapeut verwoordt, spiegelt en daagt uit binnen het spel. Een nare ervaring kan zo verwerkt worden. In samenspel met de therapeut gaat het kind zichzelf begrijpen, ervaringen verwerken en experimenteren met nieuw gedrag.

Het doel is: een kind voldoende veerkracht te laten ontwikkelen zodat het zich verder kan ontwikkelen. Ouders leren meer vanuit het perspectief van het kind te kijken naar wat er voor het kind nodig is. 

Opleidingen & registraties

Post HBO speltherapie
Rino Amsterdam Floorplay
Rino Utrecht IMH
Theraplay

Specialisaties

Spel voor kinderen tot 12 jr.
Bij emotieregulatieproblemen, prikkelverwerkings-problemen, ontwikkelingsachterstand, vermoeden van ASS, ouderkindtherapie

Therapievormen

  • Oudercoaching
  • Speltherapie

Tarieven

€ 75,-

Openingstijden

ma t/m do van 9 tot 1730 uur

Ligging


© Kinderpsychologen - kindertherapeuten en kindercoaches
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |